Belföld

Fidesz: pazarlóan költekeznek a minisztériumok

A Fidesz az Állami Számvevőszék jelentése alapján úgy véli, hogy a kormány továbbra is pazarlóan és manipulatív módon költi el az adófizetők pénzét.

Mádi László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint lesújtó képet mutat a minisztériumokról az Állami Számvevőszék (ÁSZ) költségvetési gazdálkodásról szóló legutóbbi jelentése.

Az ÁSZ megállapításai között az szerepel, hogy a minisztériumi munkában gyakran változnak a prioritások, hiányoznak a döntésekhez szükséges információk. Sőt, hiányosak az ellenőrzések, nem definiálják az állami feladatokat, és nem hangolják össze a hazai és uniós források tervezését a felhasználással – mutatott rá a fideszes politikus. Emellett az állami támogatások odaítélésének nem volt egységes szempontrendszere, és a folyósításokat sem ellenőrizték megfelelően – tette hozzá.

A költségvetési gazdálkodás fegyelmezettsége és hatékonysága semmit sem javult, továbbra is pazarló és manipulatív a kormány pénzelköltési technikája – összegezte Mádi az ÁSZ jelentését. Gyurcsány Ferenc hazugsága és manipulációja nem állt meg 2006 nyarán, továbbra is milliárdok mennek el „elvtársak, haverok” szakértői juttatásaira, valamint önfényezésre és propagandára – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik