Belföld

Negatív a hírtv-s riporter drogtesztje

Negatív lett a Hír TV egyik megvádolt munkatársa, Kisberk Szabolcs drogtesztje, amelyre önként vállalkozott.

A Hír TV múlt pénteken közölte, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójába. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe.

A televízió weboldalán ismertetik: a drogtesztet azután vállalta az újságíró, hogy Helmeczy László a sajtóban többször is kijelentette, Kisberk kábítószer-fogyasztó és -terjesztő egyben. Kisberk Szabolcs leszögezte, hogy rendszeres drogfogyasztás esetén könnyen kimutatható lett volna a szer. Az újságíró a vádak kapcsán kijelentette, meg fogják tenni a megfelelő jogi lépéseket Helmeczy László ellen.

A Szabolcs Online portálon hétfőn közzétett hangfelvételen egy drogdíler és a bűncselekményre felbujtással összefüggésbe hozott Helmeczy László ügyvéd közötti beszélgetés hallható. A honlap szerint az ügyvéd korábban nem ismerte a dílert, a kábítószer-kereskedő kereste meg Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét. A felvételen a díler azt mondja: rendszeresen szállít kábítószert a két riporternek, de azok tartoznak neki 1,6 millió forinttal, ha valaki kifizeti ezt az összeget, hajlandó lebuktatni őket.

A felvétel kapcsán Kisberk Szabolcs közölte: az alapvetően nem változtat azon a tényen, hogy Helmeczy hajlandó lett volna másfél millió forintot fizetni egy bűnözőnek azért, hogy börtönbe juttassa a Hír TV két munkatársát – olvasható a televízió honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik