Belföld

Helmeczyt átverték

admin

2008. 08. 04. 21:37

Már tudja Helmeczy László ügyvéd, hogy hazudott neki az őt megkereső drogterjesztő a Hír TV riportereiről; az ügyvéd hétfőn este az ATV Egyenes beszéd cím műsorában beszélt az általa nyilvánosságra hozott hangfelvételről.

A drogdíler hazudott, amikor azt állította, hogy az újságírók kábítószer-fogyasztók, de Helmeczy László szerint az általa bemutatott hangfelvétel – legalább is annak 15 percnyi, a nyilvánosságnak szánt része – azt igazolja, hogy nem ő, illetve nem az ő megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.

Szólt arról is, hogy a Barát Miklósként emlegetett drogdílerrel legalább három alkalommal beszélt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a televízió az ügyben már áprilisban feljelentést tett, erre az ügyészségtől május elején választ kaptak, holott ekkor ő még nem is beszélt Barát Miklóssal.

A kábítószerfogyasztással megvádolt újságírók egyike, Kisberk Szabolcs önkéntesen vállalta a drogtesztet, amelynek eredménye negatív lett, azaz tisztázta őt.

Hétfőn a Szabolcs Online portálon tették először közzé azt a hangfelvételt, amelyen a drogdíler és Helmeczy László ügyvéd közötti beszélgetés hallható. A honlap szerint az ügyvéd korábban nem ismerte a dílert, a kábítószer-kereskedő kereste meg Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét, aki Helmeczyhez küldte őt. A felvételen a díler azt mondja: rendszeresen szállít kábítószert a két riporternek, de azok tartoznak neki 1,6 millió forinttal, ezért ha valaki kifizeti ezt az összeget, hajlandó lebuktatni őket.

Kisberk Szabolcs leszögezte, hogy rendszeres drogfogyasztás esetén könnyen kimutatható lett volna a szer. Az újságíró a vádak kapcsán kijelentette, meg fogják tenni a megfelelő jogi lépéseket Helmeczy László ellen.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 12: Filmmaker Rory Kennedy speaks during the Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 8th annual Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 12, 2016 in Hollywood, California.   Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.