Belföld

A meleg okozhatta a vonatkisiklást

A meleg is okozhatta a sín hibáját, feltételezhetően emiatt siklott ki a vonat a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon szombaton délután - mondta el Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A jelenlegi információk alapján hétfő estére talán már helyreállhat a forgalom.

A vizsgálatnak még nincs végleges eredménye, de valószínűsíthető, hogy a nagy meleg hozzájárult a sínhibához, vagyis a sín meggörbülhetett.

A Dombóvár és Szakály-Hőgyész között történt baleset helyszínén hétfőn is folytatódik a helyreállítás, mintegy 250-300 méteren a teljes vasúti pályát, síneket, vasbetonaljakat és a felsővezetéket is ki kell cserélni. Emiatt egy szakaszon továbbra is vonatpótló buszokkal kell utazni még hétfőn is.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között vonatpótló buszok szállítják az utasokat, emiatt 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A szombaton délután történt balesetben a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A balesetben két utas könnyebb sérülést szenvedett, őket a dombóvári kórházba szállították. További tíz utas is könnyebben megsérült, ők a helyszíni elsősegélynyújtás után folytathatták útjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik