Belföld

Kisiklott és felborult a pécsi vonat

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között kora délután a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó vonat több kocsija kisiklott és az oldalára borult. A balesetnek - amelyet apálya hibája okozott - két sérültje van.

A Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, egy az oldalára borult a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Kurd és Szakály-Hőgyész állomás között szombaton délután – közölte a vasúttársaság. Vélhetően a pálya műszaki hibája okozta a balesetet.

Az utolsó kocsi felborult (Fotó: MTI)

Az utolsó kocsi felborult (Fotó: MTI)

A baleset két súlyosabb sérültjét kórházba szállították – ők boka- és kéztörést szenvedtek. Tíz könnyebb sérültet a helyszínen láttak el – őket darazsak csípték meg, amikor vasúti kocsijuk a napraforgótáblára dőlt.

A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vesz igénybe, így a vasúttársaság megszervezi az utasok elszállítását. Vonatpótló buszokat állítanak majd be, amelyek Kurd és Szakály-Hőgyész között szállítják az utasokat. A korlátozások és késések miatt szombaton késésekre kell számítaniuk a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon utazóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik