Belföld

Pazar lesz a Szabadság híd este

admin

2008. 07. 31. 10:03

Díszkivilágítást is kap a felújított Szabadság híd, amelyet részlegesen decemberben, teljesen jövő májusban adnak át. Az ötmilliárdba kerülő beruházás költségeinek felét az unió állja.

A Szabadság híd tervezett díszkivilágítása a kivitelező látványterve szerint. A felújított hidat decemberben adják át, először csak a villamosoknak, jövő májusban viszont mindenkinek.

A 2007 óta tartó felújítás során a híd szerkezetén elvégzik a szükséges rekonstrukciós munkákat, hogy a hídon még hosszú ideig járhassanak villamosok. Átépítik az útpályával és a vágányzónával együtt a vasbeton-pályalemezt, a gyalogjárdát, megerősítik a teljes acélszerkezetet, megjavítják a pilléreket és a hídfőket. A felújítással egy időben elvégzik a híd alatt húzódó közművek cseréjét is.

A műemléki rekonstrukciónál visszaépítik az eredeti díszítőelemeket a mederpillérek közötti szakaszon, korhű közvilágítási kandelábereket helyeznek ki, és díszkivilágítást kap a híd.

Felét az unió fizeti

Aláírta a Fővárosi Önkormányzat a Szabadság híd felújításáról szóló támogatási szerződését a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezetével. A főváros a kormány támogatási döntése értelmében a Szabadság híd felújítási költségének 50 százalékára, mintegy 2,5 milliárd forint uniós támogatásra vált jogosulttá.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.