Belföld

Tarlós sem világítaná át a BKV-t

Abszurd, értelmetlen, felesleges dolog 250 millió forintot költeni a BKV működésének vizsgálatára, amelynek fél éve nincs vezetője - nyilatkozta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Az ellenzéki politikus közölte, hogy egy “ilyen dolog csak egészen hülye mesékben fordul elő”. Mint mondta, alapvetően elhibázottnak tartja a cég újabb átvilágítására szóló pályázati kiírást. Arra ugyanis nem kellene kiadni 250 millió forintot, hogy ennek a cégnek a működése elé egy tükröt tartsanak – tette hozzá.

A frakcióvezető hangsúlyozta, mindig arra gondolnak, hogy “több tíz- és százmilliót már nem mernek kidobni a főváros vezetői”. Úgy látszik azonban, hogy “a felelőtlenségnek nincsen határa”.

Tarlós István szerint a városvezetés évek óta nem sok mindent tesz azért, hogy a BKV működőképes legyen. Egyebek közt példa erre az is, hogy fél éve nincs vezetője a cégnek. Ha egy városvezetés mindent megtesz azért, akarva vagy akaratlanul, hogy egy cég rosszul működjön és utána még “250 milliót kidob”, hogy megállapítsa, ennyi pénzért “azt amit már a vak is lát, akkor erre nem lehet mást mondani, csak azt, hogy egészen hülye mesékből van a történet” – jegyezte meg.

A főpolgármesteri hivatal korábban közleményben cáfolta, hogy felesleges pénzkidobás lenne a BKV-stratégiára kiírt pályázat. Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának Fidesz által delegált tagja ugyanis azt nyilatkozta: felesleges kidobni ennyi pénzt arra, hogy valaki megmondja, hogy a BKV rosszul működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik