Belföld

Megtérült a Kormányzati Negyed?

A Kormányzati Negyeddel kapcsolatos befektetés teljes egészében megtérült, az elszámolás mérlege pozitív - áll a pénzügyminiszter előterjesztésében.

A Kormányzati Negyeddel kapcsolatos befektetés teljes egészében megtérült, az elszámolás mérlege pozitív – olvasható abban az előterjesztésben, amelyet a pénzügyminiszter készített a kormány részére a Kormányzati Negyeddel kapcsolatos elszámolásról.

Az előterjesztés alapján a beszámoló elkészítéséig a Kormányzati Negyeddel kapcsolatosan felmerült teljes kiadás összege 9,447 milliárd forintot tett ki. Az ingatlanvagyon gyarapodás, amely a Kormányzati Negyed beruházása során megtörtént, független ingatlanszakértői értékelés szerint 9,457 milliárd forint. Az állam által megvásárolt ingatlan jelenlegi piaci értéke 1 milliárd forinttal haladja meg a vásárláskor kifizetett vételárat.

Ez az 1 milliárd forint vagyongyarapodás gyakorlatilag fedezi a Kormányzati Negyed beruházásának minden más, nem ingatlanvásárlással kapcsolatos költségeit – áll az előterjesztésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik