Belföld

Kedden is napsütésre számíthatunk

A sok napsütés mellett a délutáni és az esti órákban időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, kedden északon, északkeleten helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül valószínű.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárásban lényeges változás nem várható, továbbra is sok napsütésre számíthatunk helyenként záporral, zivatarral.

A Skandináv-félszigettől Közép-Európáig egy nagy kiterjedésű anticiklon húzódik. Területének legnagyobb részén túlnyomóan napos, száraz az idő, a déli peremén azonban a délutáni és esti órákban többfelé alakulnak ki zivatarok Németország délnyugati részén, az Alpokban, a Kárpát-medencében, illetve a Balkán-félszigeten. Kelet-, Északkelet-Európában ciklonok okoznak változékony, gyakran felhős, többfelé csapadékos időt. Arrafelé eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul.

A kontinens nyugati partjait egy hullámzó frontrendszer közelítette meg, amely mentén szintén sokfelé hull csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke Európa legnagyobb részén 25 és 33 fok között alakul. Ennél jelentősen hűvösebb az idő északkeleten, ahol a délutáni órákra is csupán 10, 17 fokig melegszik fel a levegő. Az Ibériai-félsziget középső és déli részén ugyanakkor többfelé 35, 38 fokot mérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik