Belföld

Tüntetés és ellentüntetés is lesz a Turul-szobornál

Lapinformációk szerint tüntetést és ellentüntetést is szerveznek csütörtökön estére a XII. kerületi Turul-szoborhoz: jobboldali szervezetek az emlékmű megmaradásáért, baloldali fiatalok pedig a lebontásáért demonstrálnak.

Lapinformációk szerint a “turulvédő” akciót eredetileg a Jobbik szervezi, de csatlakozik hozzájuk a XII. kerületi KDNP és a Kisgazda Polgári Szövetség is. Ugyanarra a helyszínre szervez ellendemonstrációt az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas.

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség és a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a Népszabadságnak azt mondta: a rendezvényen csak akkor vesznek részt, ha a rendezők nyilatkozatban jelentik ki, hogy elhatárolódnak a gyűlöletkeltés minden formájától, és azoktól a szervezetektől, amelyek ezt a békés rendezvényt provokációra akarják felhasználni.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy a demonstrációk miatt szinte minden mellékutcát lezár majd a rendőrség a szobor környékén, mindkét tüntetést egy-egy helyszínről lehet majd megközelíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik