Belföld

Elfogták a Sikoly-álarcos rablót

Elfogták az Alföldön tevékenykedő sorozatrablót, aki az elmúlt hónapban maszkkal az arcán rabolta ki a Cegléd környéki benzinkutasokat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Papp Péter elmondta: a kézre került 33 éves nyársapáti férfi a Sikoly című filmből ismert maszkhoz hasonló álarcot magára öltve először június 8-án este, Cegléd egyik benzinkútjánál jelent meg, ahol az alkalmazottakat azzal fenyegette meg, hogy egy robbanószerkezet van nála. Ekkor 205 ezer forinttal elmenekült a helyszínről.

Június 16-án Nagykőrösön ismétlődött meg az eset, amikor is 35 ezer forintot zsákmányolt az álarcos tettes egy ottani benzinkútnál. A sikeren felbuzdulva július 14-én Cegléden ismét az előzőleg már kirabolt benzinkútnál jelent meg az immár „látásból ismert” álarcos bűnöző.

Pechére azonban a kútkezelők akkor azt közölték vele: a bevételt már elszállították. Ekkor a rabló mindössze négy doboz cigarettával távozott.

Négy napra rá Cegléd egy másik benzinkútjánál próbálkozott a rabló, aki akkor egy rozsdás forgótáras pisztollyal a kezében jelent meg, majd 31 ezer forinttal és újabb négy doboz cigarettával oldott kereket.

A rendőrség ekkor átfogó akciót szervezett. Az egyik járőr Nyársapáti külterületén egy gyanús alakra figyelt fel, aki igazoltatás előtt eldobott valamit a kezéből. Kiderült, hogy egy pulóverből készített maszk volt nála, és éppen újabb rablásra indult volna. A házkutatás során robbanószerkezetet és egy Flobert pisztolyt találtak nála. Kihallgatása során négy rablás elkövetését ismerte el.

A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását, s fegyveres sorozatrablásért kell majd bíróság elé állnia – utalt rá Papp Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik