Belföld

Nem először okozott balesetet a töki körhinta

Az üzemeltető kihallgatása során kiderült, hogy az 1999-es Sziget-fesztiválon ugyanannak a körhintának szakadt le két gondolája, amely vasárnap felborult a töki falunapon, s 17 embernek okozott sérülést.

Az 1999-es tragédia után – az akkori balesetben egy történelemtanár is meghalt – a játékot teljesen átalakították, így üzemelt tovább. Az igazságügyi szakértő keddre ígérte az előzetes véleményt, ami alapján a rendőrség eldönti, hogy közigazgatási eljárás marad-e az ügy, vagy nyomozás szükséges, hogy megállapítsák, ki a felelőse a tragédiának.

A Blikk keddi számában a körhinta üzemeltetője azt nyilatkozta, hogy szerinte semmiféle összefüggés nincs az 1999-es és a hétvégi eset között. Elmondása szerint az akkori baleset egy teljesen más berendezésen történt. „Csak annyi igaz, hogy abban az esetben is én voltam az üzemben tartó” – mondta a bulvárlapnak.

A baleset a töki falunapon történt vasárnap este. A körhinta két tartóeleme menet közben eltörött, a rajta lévő kabinok szétrepültek. A balesetben főként gyerekek sérültek meg. A mentők 17 embert szállítottak kórházba. Négyen súlyosan megsérültek, egy közülük életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Hasonló baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben akkor hét gyermek sérült meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik