Belföld

Súlyos balesetet okozott egy körhinta

Tizenheten megsérültek vasárnap este a töki falunapon, amikor eltört egy körhinta két tartóeleme. A sérültek között gyerekek is vannak, a kidőlő tartókonzulok összesen négy embert sebesítettek meg súlyosan a Pest megyei településen.

A 17 sérült mindegyikét kórházba szállították. Összesen négy budapesti intézmény fogadta a baleset sebesültjeit. Kilenc mentőautó érkezett a helyszínre, kettőt közülük a szomszédos Fejér megyéből vezényeltek át – mondta az Országos Mentőszolgálat ügyeletese, Golopencza Pál az MTI-nek.

A körhinta két tartókonzolja a rossz hegesztésnél tört el. A körhinta ülései űrhajókat formázó kabinokban helyezkedtek el, amelyek hossztengelyük körül is mozogtak a gyorsulás hatására. Miután a konzolok eltörtek, a kabinok a forgás legalacsonyabb pontján menet közben csapódtak bele a körhinta színpadi részébe – jelentették a távirati iroda tudósítói.

A rendezők hangosbemondón szólították fel a jelenlévőket a helyszín elhagyására. A sok távozó autó a mentők helyszínre érkezését is nehezítette. A mentőknek azonban egy órán belül sikerült minden sérültet ellátniuk – derül ki a helyszíni tudósításokból.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A körhintabaleset a Tök Nagy Buli fantázianéven meghirdetett hétvégi programon történt. Az esemény sztárfellépője a Republic együttes lett volna. Az este kilencre meghirdetett koncert azonban a baleset miatt elmaradt. A rendezvényt egyébként a helyi önkormányzat is támogatta.

A vidámpark üzemeltetőjét a rendőrök előállították, őt a vasárnap éjjeli órákban hallgatják ki. A helyszínelés a tervek szerint még hétfő hajnalban is folytatódik, de akár még délelőttig is eltarthat – mondta a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.

Hasonló nagyságú baleset öt évvel ezelőtt történt, amikor a Csongrád megyei Szegváron felborult egy körhinta. A balesetben hét tíz év alatti gyermek sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik