Belföld

Több rendőr a turisztikai centrumokban

Több rendőr lesz a kiemelt turisztikai centrumokban augusztus végéig, a fővárosból kivezető utakon pedig a Készenléti Rendőrség segíti a forgalom folyamatos haladását - közölte a rendőrség pénteken.

Mint közleményükben írták, június 1-je és augusztus 31-e között – a fővárosban szeptember 30-áig – fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a kiemelt turisztikai centrumokban, valamint az idegenforgalmi szempontból jelentős területeken. A fokozott rendőri jelenlét célja, hogy visszaszorítsák “a turistaforgalom nemkívánatos jelenségeit”.

A rendőr-főkapitányságok a turisztikai idényben szükség szerint fokozott és összehangolt bűnügyi, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedés-biztonsági, idegenrendészeti és határrendészeti célú ellenőrzéseket szerveznek. Ehhez igénybe veszik az országos és regionális idegenforgalmi bizottságok, a helyi polgárőr szervezetek információit és segítségét.

Fokozott rendőri jelenlét lesz a fővárosból kivezető utakon, főleg az autópályákon: pénteken délután és szombaton délelőtt a Budapestről kifelé haladó forgalmat, vasárnap délután a fővárosba tartó forgalmat segítik a rendőrök, szükség esetén forgalomirányítással. A forgalom folyamatos haladása érdekében bevezetett intézkedés miatt egyébként megnövelte a szolgálatban lévő állomány létszámát a rendőrség.

A Légirendészeti Parancsnokság szolgálati helikopterei pénteken délután a fővárosból kivezető, valamint vasárnap, a délutáni órákban a fővárosba vezető utak felett lesznek jelen. Több rendőrre lehet számítani a Dunakanyarban, Szentendrén, valamint a jelentős idegenforgalommal érintett egyéb régiókban is. A fokozott rendőri jelenléthez szükséges rendőröket a Készenléti Rendőrség állományából vezénylik a területekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik