Belföld

Száz embert telepítettek ki a vihar miatt

Országszerte négyszáz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői viharkárok miatt, mintegy száz embert kellett kitelepíteni, három embernek orvosi segítségre volt szüksége.

A legfrissebb összesítés szerint összesen négyszáz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar miatt. A legtöbb bejelentés Pest megyéből érkezett, ide 135 esetben vonultak a tűzoltók. A legnagyobb pusztítást a dél-borsodi Bogácson és térségében okozta a szél és az eső – mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedd reggel az MTI-nek.

Egy bogácsi háztető (Fotó: MTI)

Egy bogácsi háztető (Fotó: MTI)

Bogácson a vihar összesen 250 házat rongált meg, többnyire a tetőszerkezeteket tette tönkre. A viharos szél villanyoszlopokat, fákat csavart ki, emiatt az áramellátás is akadozott – tette hozzá. A károk miatt Bogácsról mintegy nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát. Őket a helyi iskola tornatermében szállásolták el. A Bogácstól néhány kilométerre lévő Sályon pedig 15 embert kellett kitelepíteni a vihar miatt – mondta a helyettes szóvivő.

Összes három ember szorult orvosi ellátásra a viharban. Egyiküket egy megvadult kutya sebzett meg; egy másik férfinak a bordái törtek el; a harmadik esetben pedig egy idős ember lett rosszul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedden továbbra is számítani kell záporokra, zivatarokra, a szél azonban már nem lesz olyan erős, mint hétfőn. A legerősebb széllökések azonban még így is meghaladhatják az óránkénti 60 kilométeres sebességet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik