Belföld

Augusztustól ismét lezárják a Budai alsó rakpartot

A készülő csepeli szennyvíztisztítóhoz vezető budai főgyűjtőcsatorna építése miatt augusztustól további szakaszokon zárják le a Budai alsó rakpartot.

Városházi információk szerint augusztus 1-jétől 2009 októberéig a Margit hídtól északra a Mozaik utcáig tart majd a teljes forgalomkorlátozás melletti főgyűjtőépítés. A Margit híd és az Erzsébet híd között pedig augusztus 21-től várhatóan november végéig nem lehet majd közlekedni a rakparton.

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) összeállítását a fővárosi útlezárásokról és -felújításokról!

Nézze meg az FN Tudósító (gabris87) összeállítását a fővárosi útlezárásokról és -felújításokról!

Egyidejűleg a főgyűjtőcsatorna építése a jelenleg is lezárt szakaszokon tovább folytatódik a jövő év elejéig. Emiatt a következő hónapokban a Bbudai alsó rakpartot teljes hosszában elzárják a forgalom elől – jegyezték meg.

Fővárosi politikusok közölték azt is, hogy a hosszú ideig tartó rakpartlezárásra azért van szükség, mivel a csatornaépítés kapcsán megemelik és kiszélesítik a rakpartot, s egy új közlekedési csomópontot is kialakítanak a Margit híd és a Zsigmond tér között. A csatornaépítéshez igazodva felújítják a budai alsó rakpart mentén a gázvezetéket is – fűzték hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik