Belföld

Kész a jelentés a kormánynegyedről

Elkészült a jelentés a Kormányzati Negyed beruházásáról. A jelentést a Pénzügyminisztérium hamarosan a kormány elé terjeszti.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. határidőre, június 30-ra elkészítette beszámolóját a Kormányzati Negyed projekt előkészítő feladatainak lezárásáról és ráfordításainak elszámolásáról. A beszámoló pontosan részletezi azokat a költségeket, amelyek az átmenetileg felfüggesztett beruházás előkészítése során felmerültek.

Az eddigi munkálatok eredményeként számos olyan tervdokumentáció, elemzés, hatástanulmány készült el, amely a későbbiekben hasznosítható, így az eddigi kiadások – a projekt folytatásáról szóló döntés esetén – megtérülnek – áll a PM közleményében. A kormány ugyanis is kitart amellett, hogy racionális, a költségvetés szempontjából takarékos megoldás egy Kormányzati Negyed megépítése. Nem véletlen, hogy már több kormány idején felmerült, ésszerű, helytakarékos és olcsóbb megoldás a minisztériumokat egy épületegyüttesben elhelyezni.

A beruházás hozadékát növeli az a befektetés is, amelynek keretében megvásárolták a MÁV egy ingatlanát, és olyan munkákat végeztek el azon, amelyek lehetővé teszik a későbbiekben az ingatlan sokrétű hasznosítását.

A beszámolót a Pénzügyminisztérium napokon belül véglegesíti, és a kormány elé terjeszti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik