Belföld

Összeállt a Centrum Párt a szocdemekkel

Függetlenségének megőrzése mellett közös, illetve közösen támogatott jelölteket állít a 2009-es európai parlamenti, valamint a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon a Centrum Párt és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP); az erről szóló megállapodást Szegeden írta alá a két párt elnöke kedden.

A Centrum Párt és a MSZDP közös gazdasági programot dolgoz ki, összehangolja politikai és szervezeti munkáját – mondta Pászti Ágnes, a Centrum Párt elnöke a megállapodást ismertető sajtótájékoztatón.

A két szervezet együttműködése nem korlátozza a szervezetek további kapcsolatteremtését más pártokkal – tette hozzá a politikus. Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke kifejtette, elsősorban nem makrogazdasági, hanem szakmapolitikai kérdésekkel kívánnak foglalkozni.

Az országgyűlési képviselő szerint olyan kérdésekre kell választ adni, miként lehetne mérsékelni az energia- és élelmiszer-árrobbanás okozta lakossági terheket, hogyan lehetne javítani a szakmunkásképzést Magyarországon, és miként lehet kidolgozni egy széles társadalmi elfogadottságon nyugvó egészségügyi programot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik