Belföld

Az MSZP-SZDSZ nem vizsgálná a parkolási botrányt

Érdemi vita nélkül leszavazták a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén az MSZP-SZDSZ képviselők Bagdy Gábor (KDNP) azon kezdeményezését, hogy az önkormányzat vizsgálja ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kirobbant korrupciós botrányt.

Nem támogatta a várost vezető koalíció a KDNP frakcióvezetőjének azon indítványát sem, hogy a BKV-vezérigazgatói pályázatokat értékelő bizottság írásos véleményét öt nappal a gazdasági bizottság döntése előtt kapják meg a testület tagjai.

Az elutasított javaslatok közt szerepelt az is, hogy a háromfős értékelő bizottság minden tagját és a három legjobbnak tartott pályázót hívják meg a gazdasági bizottság ülésére, hogy meghallgathassák őket.

A BKV-vezérigazgatói pályázatokkal kapcsolatban a gazdasági bizottság tagjai, akik két hét múlva döntenek az új cégvezető személyéről, semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Így hivatalosan azt sem ismertette senki az ülésen, hogy számszerűen hányan pályáztak a posztra. Bagdy Gábor úgy vélte, az egész eljárás arra utal, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció “a szőnyeg alá akarja söpörni az egész kérdést”.

Wieszt János (MSZP) még az indítvány elutasítása előtt felvetette ugyan, hogy minél több pályázót hívjanak meg két hét múlva, a döntéshozatalnál azonban már nem szavaztak erről a javaslatáról.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulással összefüggő korrupciós botrány kapcsán Székely Gábor (SZDSZ), aki alelnökként a távollévő szocialista elnök helyett vezette az ülést, megjegyezte, még azt sem tudni, hogy a társulással összefüggő tulajdonosi jogokat ki gyakorolja az önkormányzatnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik