Belföld

Melegfelvonulás: pénzbirság és letartóztatás

admin

2008. 07. 08. 19:29

Négy személyt - közülük hármat jogerősen - pénzbírsággal sújtott, három ellen az eljárást megszüntette a melegfelvonulással összefüggésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság Szabálysértési Csoportja. Egy embert letartóztattak.

A Fővárosi Bíróságbíróság közleményében azt írta: egy személyt 66 ezer, egy másikat 36 ezer, egy harmadikat 40 ezer, egy negyediket pedig 20 ezer forint pénzbírsággal sújtottak.

Valamennyiüket azért, mert a rendzavarás szabálysértését követték el. Eredetileg garázdaság miatt állították őket bíróság elé, de cselekményüket a bíróság rendzavarásnak minősítette, mert ” a rendzavarás, illetve garázdaság helyszínén a hatóság, azaz az intézkedő rendőr mint hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsítottak”.

Három személlyel szemben a garázdaság miatt indult eljárást megszüntette a bíróság, mert esetükben fennáll “a felelősséget kizáró ok: a cselekmény jogellenességében való tévedés”.

Egy férfit előzetesbe helyezték

Egy férfit előzetes letartóztatásba helyezett kedden a bíróság, akit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy támogatója elleni erőszak bűntettével gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A férfi a gyanú szerint a melegfelvonulás idején történt rendbontások során egy biztonsági őrre támadt üveggel, amikor az egy földön fekvő, megtámadt rendőr segítségére sietett.

Az MTI értesülése szerint a férfi előzetes letartóztatását az indokolta, hogy önbíráskodás bűntette miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztésének időtartama alatt történt a gyanúsítás szerinti bűncselekmény.

Még két gyanúsított

A férfi mellett további két személyt gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, ők szabadlábon védekezhetnek.
A 2008. július 5-én lezajlott fővárosi rendezvények több helyszínén vált szükségessé rendőri beavatkozás, a biztosításban részt vevő rendőrök összesen 57 főt állítottak elő szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetése miatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.