Belföld

Horn Gábor nem támogatja a Magyar Chartát

Horn Gábor nem ért egyet a Gyurcsány Ferenc által a szombati melegfelvonulás után meghirdetett Magyar Chartával és a szeptemberi gyűléssel.

„Nem a törvényalkotással van a baj, a jogszabály-alkalmazáson kellene változtatni. Ehhez azonban egy biztonságos, kiszámítható helyzet kellene Magyarországon. Nem Magyar Chartát kellene hirdetnie a kormányfőnek” – mondta az SZDSZ ügyvivője a Magyar Televízióban.

Nem ért egyet azzal, hogy a miniszterelnök szeptember 6-ra gyűlést hirdetett a szombati események után. Ugyanis attól a pillanattól kezdve, hogy Gyurcsány Ferenc hirdette meg a gyűlést, egy MSZP-s rendezvénnyé válik az esemény. Ha komolyan gondolta volna ezt a miniszterelnök, akkor informálisan egyeztetne a pártokkal és a civilekkel – tette hozzá.

A politikus szerint „műveletlen, ócska, hétköznapi fasiszták” támadtak szombaton az emberekre. „Ordas eszmék” szabadulnak el, erre pedig nem megoldás, ha bármelyik politikai erő megpróbál a maga számára hasznot kovácsolni – hangsúlyozta. A liberális képviselő hiányolta, hogy eddig sem a köztársasági elnök, sem az egyházi vezetők nem szólaltak meg a kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik