Belföld

Orvost és bulizókat is vizsgál a rendőrség

Az orvos és a bulizó társak felelősségét is vizsgálja a rendőrség annál a tragikus esetnél, amikor házibulizás közben kizuhant egy mosonmagyaróvári harmadik emeleti lakásból egy 13 éves fiú, aki a kórházban belehalt sérüléseibe - közölte a Győr- Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szórakozó fiatalok között volt egy fiú, aki már betöltötte 14. életévét és egy ugyanolyan korú lány, őket segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. A orvossal szemben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja áll fenn – mondta Kocsis Tünde alezredes.

A tragikus eset március elején történt – idézte fel a sajtóreferens. A fiú kizuhant a harmadik emeleti lakásból és súlyos belső sérüléseket szenvedett. Minderről semmit sem tudtak a szülők és a kórházi orvos, mivel a házibulizók a történteket elhallgatták.

A szülők a túlzott alkoholfogyasztásnak tulajdonították a bajt, rosszullét miatt került kórházba a szerencsétlenül járt fiú, ahol megfigyelésre bent tartották. Néhány óra múlva meghalt.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az igazságügyi orvos szakértő megállapította: a szakszerű, gyors beavatkozás megmenthette volna az életét.

A nyomozást tovább folytatja a rendőrség, most kiegészítő orvosszakértői véleményt kérték az ügy bizonyos részleteiről – mondta az alezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik