Belföld

Jégeső pusztított az országban

Fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőket bontott meg a vihar hétfőn több megyében, a felhőszakadást néhol jégeső kísérte.

A Győr-Moson-Sopron megyei Bezenye-Paprét térségében jégeső pusztított, több centiméter átmérőjű jégdarabok zúdultak le, mintegy ötven ház megsérült – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője. Kitelepíteni egyelőre senkit nem kellett, de a művelődési házat előkészítik, hogy el tudják helyezni azokat, akiknek a háza beázás miatt esetleg lakhatatlanná válik.

A jégeső leverte a háztetőket borító cserepeket, ezeket ideiglenesen fóliával pótolják. A lakóknak a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók és önkéntes tűzoltók segítenek a mentésben, a védőfólia felhelyezésében.

Nézze meg az FN Tudósító (Kuvik) beszámolóját a vihart követő ritka természeti jelenségről, a dupla szivárványról!

Nézze meg az FN Tudósító (Kuvik) beszámolóját a vihart követő ritka természeti jelenségről, a dupla szivárványról!

Észak-Borsodban fákat döntött ki, villanyvezetékeket szakított le, tetőt bontott meg, kéményt döntött le a vihar. Izsófalva, Edelény, Szuhakálló, Kazincbarcika és Múcsony településeket érintette a zivatar, a tűzoltókhoz folyamatosan érkeznek a bejelentések.

Tolna megyében is hatalmas felhőszakadás, jégeső pusztított. Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult Szekszárdra, néhol két centiméter átmérőjű jégdarabokkal. A viharban gépkocsik rongálódtak meg és fák dőltek ki. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Dunaföldvár környékéről is hasonló vihart jeleztek.

Bővebb időjárási előrejelzésekről az FN Időjárás rovatában olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik