Belföld

Semjén-Fodor találkozó lesz szerdán

A tiszta közélet, a pártfinanszírozás, és a gazdaságélénkítés kérdése is szóba kerül az SZDSZ részéről Fodor Gábor és Semjén Zsolt szerdai találkozóján.

Fodor Gábor elsőként Orbán Viktorral, a Fidesz vezetőjével találkozott június 21-én. A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy cselekvőképes kormányra van szükség, de míg a Fidesz elnöke az előre hozott választásban látja a megoldást, az SZDSZ vezetője csak akkor tartaná ezt lehetségesnek, ha sem a kisebbségi kormány cselekvési terve, sem pedig az ezt követő szakértői kormány nem válna be.

Három nappal később volt a Fodor-Gyurcsány találkozó, amelyen az SZDSZ elnöke cselekvési programot kért a miniszterelnöktől. A két politikus abban állapodott meg, hogy a megbeszéléseket a nyár folyamán két lépcsőben folytatják: előbb a kormányzati politikai stratégia főbb irányairól, majd a konkrét javaslatokról. Fodor még nem találkozott az MDF elnökével. Dávid Ibolya közölte: kész a párbeszédre az SZDSZ elnökével, de ragaszkodik a teljes nyilvánossághoz.

Fodor Gábort június 7-én választották a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Budaörsön. Megválasztása után bejelentette: tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik