Belföld

Ismét fehér port kapott az MSZP

Fehér port tartalmazó levél érkezett az MSZP kaposvári irodájába hétfőn, a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást az ügyben - közölte a rendőrség.

A rendőrséget az irodában dolgozó, a hétfői postával érkezett levelet felbontó nő értesítette. A székházat kiürítették, a katasztrófavédelem szakemberei megkezdték a műszeres méréseket, és elszállították a port vizsgálatra a tisztiorvosi szolgálathoz – mondta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a kaposvári rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Május 7-én a fővárosban több kerületi MSZP-iroda kapott fehér port tartalmazó borítékot, és az SZDSZ XIII. kerületi irodájába is érkezett egy kékesfehér port tartalmazó levél. Április 7-én az MSZP ajkai irodája kapott fehér port tartalmazó borítékot.

Január elején csaknem kéttucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. A porról később kiderült, hogy nem volt benne az egészségre káros anyag. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) indított nyomozást.

Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik ezekben az ügyekben, zaklatás miatt.

Ajánlott videó