Belföld

A Fidesz helyi népszavazásokat kezdeményez Csepelen

A Fidesz helyi népszavazásokat kezdeményez, hogy megvédje a Csepel SC ingatlanait, a Ráckevei-Soroksári-Duna-partot, és helyreállítsa a csepeli Weiss Manfréd Kórház működését - jelentette be Németh Szilárd, a Fidesz csepeli frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Az első kérdés arra irányul, hogy a Csepel SC Alapítvány Béke téri és Duna-parti ingatlanjain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeleteket az önkormányzat.

A másik kérdés szerint a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet az önkormányzat úgy, hogy a zöldterületi arány legalább 80 százalékos legyen.

A harmadik kérdés azt célozza, hogy a csepeli önkormányzat kezdeményezze a fővárosi önkormányzatnál: a szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás biztosítására a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogát térítésmentesen adja át 2009 január 1-jétől Csepel önkormányzata részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik