Belföld

MSZP: Orbán tegyen feljelentést

Az MSZP felszólítja a Fidesz elnökét, hogy tegyen feljelentést, ha tudja, mely beruházásoknál történt visszaélés - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki pártelnök egy televíziós interjúban korábban arról beszélt, hogy hosszú listájuk van arról, milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció vagy visszaélés – emlékeztetett a szocialista politikus. Orbán Viktor szakmája szerint jogász, pontosan tudja, hogy ha tudomása van egy bűncselekményről és nem tesz feljelentést, akkor maga is bűnrészessé válik – tette hozzá.

Orbán Viktor pénteken, a HírTV-nek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy jó néhány éve annak tudatában él és beszél, hogy „nagy valószínűséggel” lehallgatják a titkosszolgálatok. Ezt a filmművészeti egyetemen április végén, zárt körben elhangzott beszéde kapcsán mondta. Beszélt arról is, hogy hosszú listájuk van, milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció vagy visszaélés.

Szabó Zoltán ezzel összefüggésben arra szólította fel a pártelnököt, hogy azoknak a Fidesz által vezetett önkormányzatoknak a listáját is hozza nyilvánosságra, amelyektől „a Fideszhez köthető cégekhez” szivárog az önkormányzat pénze. A politikus szerint az elmúlt időszakban számos gyanús ügyre derült fény, többek között Tatabányán, Debrecenben, Nagykanizsán, Hódmezővásárhelyen. A megfigyeléssel összefüggésben azt mondta, Orbán Viktor folyamatosan törvénytelenséggel vádolja a kormányt, ezért érvei elveszítik komolyságukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik