Belföld

Repülőbérlésről esett egymásnak a politika

Repülőgépbérléseken esett egymásnak a politika. Ki költött többet az utazásokra, most erről szól a vita.

Orbán Viktor akár még saját magát is lebuktatja, csak hogy álbotrányokkal elterelje a figyelmet kiszivárgott megszorító csomagjáról. Ha ugyanis van, akinek kellemetlen lehet a repülőgépbérlések ügye, az éppen Orbán Viktor – állítja a kormányszóvivő.

Orbán Viktor miniszterelnökként többször élt a repülőgépbérlés lehetőségével, mint az utána következő két miniszterelnök másfélszer annyi idő alatt összesen – olvasható Daróczi Dávid kormányszóvivő közleményében. Orbán Viktornak ugyanis 4 év alatt 50-szer béreltek repülőgépet külföldi utazásaihoz. Ezzel messze ő a csúcstartó, hiszen ezt a számot 6 év alatt sem sikerült elérnie az őt követő két miniszterelnöknek: Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt 41 alkalommal béreltek repülőgépet.

Ennél is beszédesebbek az összegek. Orbán Viktor esetében ugyanis 2001-ben, tehát egyetlen év alatt összesen 176 millió forintot költöttek el repülőgépbérlésre. Ezzel szemben a 2002-2006-os kormányzati ciklus során, azaz négy év alatt összesen 151 millió forintba kerültek a különgépes utazások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik