Belföld

Orbán elszámoltat majd

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke örülne, ha nyilvánosságra kerülne a filmművészeti egyetemen zárt körben elhangzott háromórás beszélgetés teljes anyaga, és ha van róla hangfelvétel, az felkerülne az internetre. Orbán Viktor ígérete szerint elszámoltatja majd a korrupciós ügyekkel kapcsolatban a szocialistákat.

A politikus a Hír Tv-ben azt mondta: nem bánta meg, hogy elfogadta Kéri László meghívását, mert mindenhova elmegy, ahol esélye van az értelmes párbeszédnek. Hozzátette: minden ilyen és ehhez hasonló találkozón annak tudatában beszél, hogy “nagy valószínűséggel” lehallgatják a titkosszolgálatok. Így élek jó néhány éve – közölte.

Orbán Viktor szerint a szocialisták azért is akarnak annyira győzni 2010-ben, mert továbbra is szükségük van mentelmi jogukra. Úgy fogalmazott: az elmúlt öt-hat évben történtek bűncselekmények, amelyeket a kormányoldal csak iszonyatos erőfeszítéssel tud elleplezni. Mint mondta, hosszú listájuk van arról, hogy milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció, vagy visszaélés.

A következő ciklus egyik legfontosabb feladatának nevezte a politikai közbizalom visszaállítását, ezért – mint mondta – ha győznek a választásokon, pontos átadás-átvétel lesz. Orbán Viktor felidézte a műsorban: boszorkányüldözés volt, amikor a szocialista kormány váltotta az Orbán-kormányt, amelyre még mindig jól emlékeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik