Belföld

Robog felénk a hidegfront

Esős és szeles időre készülhetünk, főként Magyarország déli részén. Szombatra várhatóan kisüthet a nap. Ma legyen kéznél az esernyő és délelőtt nem árt egy vékonyabb hosszúujjú sem.

Csütörtök délelőtt országszerte erősen megnövekszik a felhőzet, és immár többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A mérsékelt délnyugati szél a Dunántúlon északnyugatira fordul és időnként megélénkül, de a zivatarok bárhol viharos széllökésekkel járhatnak.

Délután az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, többfelé esővel, záporral, egy-két helyen zivatarral. Keleten, délkeleten délelőtt még kisüt a nap, ám ott az ezt követő erős gomolyfelhő-képződésből záporok, heves zivatarok alakulnak ki, melyek közül néhányat felhőszakadás, jégeső kísérhet. A Dunántúlon időnként megélénkül az északnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarokat viharos széllökések kísérhetik.

Délelőtt 12-17, délután 17-27 fokkal számolhatunk.

Pénteken nyugat felől már megkezdődik a felhőzet csökkenése, de még több helyen kell záporra, főleg keleten akár tartósabb esőre is számítanunk. Szombaton északon változóan felhős lesz az ég, szórványos záporokkal, délen viszont jelentősebb esőre is számíthatunk. Vasárnaptól kellemesebbre fordul időjárásunk. Egyre többet süt majd a nap, de a nappali gomolyfelhő-képződésből szórványos záporokra, zivatarokra mindvégig számítanunk kell.

Ha még többet szeretne tudni az időjárásról, itt tájékozódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik