Belföld

Három hónapig nincs vonat Óbuda és a Nyugati között

Szünetel a vasúti forgalom az óbudai vasútállomás és a Nyugati pályaudvar között június 21-től szeptember 21-ig az Északi összekötő vasúti híd felújítása miatt; a vonatok a Margit híd és Kaszásdűlő között a HÉV-vonalon szállítják majd az utasokat - közölte a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola elmondta: a korlátozás ideje alatt a BKV elfogadja a lezárt vasúti szakaszra érvényes vasúti jegyeket, bérleteket és utazási igazolványokat a HÉV-en Kaszásdűlő és a Margit híd (budai hídfő) között mindkét irányban, a 26-os autóbuszokon a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között egy irányban, a 4-es és 6-os villamosokon a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között mindkét irányban és a 3-as metró Nyugati pályaudvar és Újpest-Városkapu közötti szakaszán mindkét irányban.

A Margit híd (budai hídfő) és Kaszásdűlő között a MÁV vonataira is fel lehet szállni a BKV Zrt. minden, a HÉV-re érvényes jegyével, bérletével vagy utazási igazolványával – tette hozzá a szóvivő.

Vonatjegyet a Margit hídnál, a BKV pénztárhelyiségében is lehet venni. A vonatok végállomása a felszínen, a HÉV-megállótól északra, a rakparton lesz – az ottani csonkavágányt szerelvények fogadására alkalmassá teszik -, menetrendjükről a HÉV-megállókban lehet majd tájékozódni.

Kiricsi Karola felhívta a figyelmet arra, hogy a BKV elindít a Dunán egy menetrendszerűen közlekedő kishajót, amely június 14-től jár a Hableány kikötő (Aquincum) és a Meder utcai kikötő (Újpest) között hajnali 5 órától 23.30-ig; a hajó 40 percenként indul. A kishajóra külön kell jegyet váltani, a BKV menetjegyei és bérletei arra nem érvényesek, viszont díjmentesen lehet rajta kerékpárt szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik