Belföld

Igazoltatás miatt tiltakozik a Fidesz

Rendőrök igazoltatták szerdai fővárosi sajtótájékoztatója után Budai Gyulát, a Magosz szövetségi igazgatóját.

Budai Gyula a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Benedek Fülöp, a cég vezérigazgató-helyettese Budai információi szerint 2000-ben zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral.

A sajtótájékoztató közben rendőrök jelentek meg a helyszínen, elmondásuk szerint egy be nem jelentett demonstrációra vonatkozó bejelentés nyomán.

A sajtótájékoztatót követően a rendőrök igazoltatták Budai Gyulát, és felírták az adatait. A Magosz szövetségi igazgatója, aki többször is megkérdezte a rendőröktől, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-ből jött-e a bejelentés, közölte velük, hogy panaszt tesz az intézkedés miatt. Ezt követően a rendőrök bementek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épületébe.

Budai Gyula a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a birtokukba került az a kétnyelvű – magyar és német – szerződéstervezet, amelynek jogosultja az azóta már elhunyt osztrák Hubert Kovarovsky, kötelezettje pedig Benedek Fülöp.
Az irat Budai Gyula szerint „minden kétséget kizáróan bizonyítja,” hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettese 2000. szeptember 18-án zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik