Belföld

Beismert a gyújtogató

A pátkai, úgynevezett Molotov-koktélos gyújtogatás ügyében a három, előzetes letartóztatásban levő személlyel szemben a rendőrség megalapozott gyanúját az egyik gyanúsított részletes, a bűncselekmény többi résztvevőjének szerepét is feltáró vallomása is alátámasztja - közölte a rendőrség

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye emlékeztet arra, hogy a június 3-ra virradóra, Pátkán történt, úgynevezett Molotov-koktélos ügy kapcsán az elmúlt napokban több találgatás látott napvilágot.

A rendőrség ezért közölte, hogy “a három, már előzetes letartóztatásban levő személlyel szemben a rendőrség megalapozott gyanúját a személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok mellett az egyik gyanúsított részletes, a bűncselekmény többi résztvevőjének szerepét is feltáró vallomása is alátámasztja”.

Pátkán június 3-ára virradóra Molotov-koktélt dobtak három, romák által lakott házra. Senki nem sérült meg, de egy szobában – ahol gyerekek aludtak -, tűz keletkezett. A gyújtogatással három helybeli polgárőrt több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik