Belföld

Fidesz: nincs pártpolitika az egri kórház ügyében

A Fidesz visszautasítja Kökény Mihály (MSZP) azon kijelentését, hogy az egri kórház ügye csak ürügy a szocialisták lejáratására - írja az ellenzéki párt közleményében.

„Nem kell annak a pártnak a lejáratásán senkinek sem szorgoskodnia, amely saját magát járatja le. Az, aki a saját törvényeit nem tartja tiszteletben, aki a Közigazgatási Hivatal figyelmeztető felhívására fittyet hány, aki a választópolgárok akaratát nem tiszteli, az a legjobb úton jár az önlejáratás felé” – közölte Herman István.

Hozzátette, hogy a Fidesz-frakció nem partner a hisztériakeltésben, a feszültséggerjesztésben, az emberek szembeállításában és megfélemlítésében.

„Mi a békés, alkotó, cselekvő munkavégzésben vagyunk érdekeltek a betegek érdekében továbbra is” – tartalmazza a közlemény.

Pártpolitika az egri ügy mögött?

Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke pénteken sajtótájékoztatón, Egerben azt mondta, hogy nem érdekvédelmi, hanem pártpolitikai okokból, a megye kormánypárti vezetésének lejáratása érdekében akadályozzák egyesek az egri kórház funkcionális privatizációját.

Százhalombattán, Budaörsön, jó néhány fővárosi kerületben, Nagyatádon, Várpalotán, Dombóváron, Körmenden vagy Kiskunhalason, ahol magáncégek üzemeltetik a kórházat vagy a járóbeteg-szakellátást, miért nincs botrány? – tette fel a kérdést azt követően, hogy látogatást tett a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházban.

Húsz évig üzemeltetnék

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a Debreceni Egyetem is indult, illetve ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civilszervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Ajánlott videó