Belföld

Bauer visszatérne az SZDSZ-be

Bauer Tamás nem tartja elképzelhetetlennek, hogy újra csatlakozzon az SZDSZ-hez, Hack Péter viszont nem szeretne visszatérni a szombaton pártelnökké választott Fodor Gábor hívására - mondta hétfőn a két pártalapító.

A liberálisok új elnöke az ATV Pont 7 című vasárnap esti műsorában beszélt arról, hogy visszahívná pártjába az SZDSZ meghatározó politikusait, köztük Bauer Tamást, Kis Jánost, Tölgyessy Pétert, Tamás Gáspár Miklóst és Hack Pétert.

Bauer Tamás, az SZDSZ alapító tagja, korábban ügyvivője és képviselője az MTI-nek elmondta: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy visszatérjen az SZDSZ-be. Ez azon múlik, hogy a párt vezetésének működése során megszűnnek-e azok az okok, amelyek őt és sokakat másokat az elmúlt években a párt elhagyására késztették.

Az okok közt említette a párt gazdaságpolitikáját: szerinte az SZDSZ jelentős mértékben részese volt annak a felelőtlen gazdaságpolitikának, ami a nagyon rossz pénzügyi helyzetet eredményezte. Hozzátette: a párt vezetői sosem ismerték el úgy, mint Gyurcsány Ferenc, hogy súlyos hiba történt.

A politikus elmondta: Fodor Gábor nyilvánvalóan változtatni akar a helyzeten, a kérdés az, tud-e, amíg az ügyvivői testület fele nem azok közül kerül ki, akik változtatni szeretnének. A párt belső működésén és hitelességén is változtatni kell ahhoz, hogy az SZDSZ visszaszerezhesse a támogatottságát és az elveszett tagok egy részét – tette hozzá Bauer Tamás.

Hack Péter, az SZDSZ alapító tagja és volt ügyvivője azt nyilatkozta: nincs napirenden visszatérése a liberális pártba, nem kíván újra aktív párttagként politizálni, de szívesen segít a pártnak olyan politikában, amely a köz érdekeit védi és az alkotmányos parlamentáris demokráciát erősíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik