Belföld

Kuncze újra Kóka mellett

Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán. A volt pártelnök szerint Kóka rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben.

Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.

Kuncze Kókára szavaz

“Kóka Jánosra szavazok. Kérlek, hogy szavazatoddal az elnökjelöltek közül te is támogasd Kóka János megválasztását” – írja a volt pártelnök a szdeszesek.blog.hu portálon.
Kuncze Gábor kifejti: visszahívását az elnöki székbe vele nem egyeztették, ha kikérik a véleményét, ehhez nem járult volna hozzá.

Elfogadhatatlannak nevezi, hogy egyesek csaltak a szavazásoknál, de véleménye szerint az SzDSz vezető testületei rosszul kezelték az ügyet és azzal, hogy teljes tisztújítás mellett döntöttek, a bizalommal visszaélők elképzelései mentén cselekedtek.

“János sokat dolgozott”

Hozzátette: akik küldöttek voltak, nem csalhattak, hiszen annak pont az volt a lényege, hogy a távolmaradók helyett szavaztak olyanok, akik nem voltak küldöttek. Ennek a párttal kapcsolatos súlyosan negatív híreken túlmenően az is következménye lett, hogy a megválasztott elnök, Kóka János nem tudta kitölteni két éves mandátumát, vagyis nem kapott lehetőséget elképzelései maradéktalan megvalósítására – írja Kuncze Gábor.

“János rendkívül sokat dolgozott az elmúlt évben. Határozottan állt ki a párt önállósága mellett, törekszik határozott, jól felismerhető liberális politikával megnyerni a választók bizalmát. E program végig viteléhez nem volt elegendő az elmúlt, botrányoktól sem mentes év” – indokolja döntését a volt pártelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik