Belföld

Vége az írásbeli érettségiknek

Kedden lezárultak a 2008. tavaszi érettségi írásbeli vizsgák: a közel 125 ezer vizsgázó, adott számot tudásáról 16 napon keresztül.

Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a vizsgák sikeres lefolytatását érdemben megzavaró esemény nem történt.

A diákok a vizsgaszabályzat által biztosított lehetőségekkel élve mind a hét (rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító) vizsgafajtát igénybe vehették, valamint – a különböző vizsgatárgyakból idegen nyelveken folyó vizsgákkal együtt – középszinten 186, emelt szinten 97-féle vizsgatárgyat választottak.

A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban, az ott meghatározott helyen és időpontban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és – amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt – észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Azok a vizsgázók, akik közvetlenül az OH regionális igazgatóságain jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról és az OH honlapjáról tudhatják meg, hol és mikor tekinthetik meg a vizsgadolgozataikat.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5-11. között, a középszintű szóbelik pedig június 16-27. között lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik