Belföld

Új koalícióban reménykedik az MSZP?

Lát esélyt a szocialisták és a szabad demokraták koalíciós együttműködésére a közeljövőben, akár az SZDSZ tisztújítása után Simon Gábor, az MSZP országos választmányi elnöke.

A korábban fennállt koalíció újraformálásához nyilvánvalóan nemcsak egyik vagy másik fél akarata, hanem a politikai szándékok egybeesése is szükséges. A két párt júniusban, az SZDSZ tisztújítását követően eldöntheti, a továbbiakban milyen formában kíván együttműködni. Marad-e a konstruktív ellenzékiség, amit ma az SZDSZ képvisel, vagy akár az együttműködés intézményesített formában is megteremtődik a parlamentben – fejtette ki a politikus.

Simon Gábor úgy vélte, az MSZP érdeke, hogy az ország stabilan kormányozható legyen, ezért minden olyan együttműködésre nyitott, amely ennek hátterét biztosítja. Személy szerint lát érdekeket, értékeket, amik mentén újraformálódhat az MSZP-SZDSZ koalíció. Ilyennek tartja, hogy a szabad demokraták partnerek az ország felzárkózásában, a reformok folytatásában, viszont a végrehajtás módjában keletkezett nézetkülönbségeket át kell hidalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik