Belföld

Új pártpénztárnokot keres az MSZP

Pénztárnokot választ az MSZP Országos Választmánya, miután Puch László - államtitkári kinevezése miatt - lemondott tisztségéről. A Népszabadság úgy tudja: apparátusi embert, és nem politikust keresnek.

A Baranya megyéből indult politikust a legutóbbi kongresszuson 90 százalék feletti támogatottsággal választották újra pénztárosnak, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök államtitkárként beemelte a kabinetbe.

Lamperth Mónika pártelnöki kabinetvezető kinevezésével a volt miniszter irányítása alá kerültek a gazdasági ügyek, az operatív és financiális kérdések is. A pénzügyeket technikailag ugyan az új pártpénztárnok fogja kezelni a továbbiakban is, de azokban a döntésekben, hogy a politikai szervezet mire és mennyit költsön, már Lamperthnek lesz döntő szava.

A Népszabadság úgy tudja, hogy komoly jelölt még nem akadt a posztra, politikus nem is “jelentkezett be”; igaz, a pártvezetés is inkább az apparátusból akar választani. A lap szerint Puch László leginkább főkönyvelő munkatársát, Brecska Máriát szeretné utódjaként, őt azonban sokan nem tartják elég fajsúlyosnak; ennek ellenére ő tűnik a legesélyesebbnek.

Többen számolnak Goldfárth Józseffel, a frakció gazdasági vezetőjével, aki korábban Gál J. Zoltán támogatásával és kérésére olyan munkaanyagokat is készített, amelyek a pártpénztárnoki rendszer átalakítására tettek ajánlásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik