Belföld

Újravizsgálja a kormány a kiadásokat

Csak olyan adócsomagot terjeszt ősszel a parlament elé a szocialista kormány, amelynek az MSZP-n kívül is lesz támogatója, ehhez a nyár végén megkezdik a háttértárgyalásokat – írta a Világgazdaság.

A lap szerint a szocialisták így igyekeznek megelőzni azt, hogy a parlamenti többség leszavazza a kisebbségi kormány büdzsét megalapozó adótörvényeit, s ezzel kényszerpályára vigye a költségvetést. Míg a „felszínen” az öt párt egyeztet, a nyár végén háttértárgyalásokat indíthat a kormány saját tervezetéről a parlamenti pártok között. Az a cél, hogy a parlamenti többség által támogatott, a költségvetési egyensúlyt nem veszélyeztető adócsomag kerüljön az Országgyűlés elé.

Kormányzati források szerint az ellenzéki pártok nem tudnak összeállni a szocialistákkal szemben egy adócsomagra, s őszig még „sok minden történhet”. Sokan úgy vélik, teljesen új helyzetet teremt, ha Kóka János helyett Fodor Gábor lesz az SZDSZ elnöke, a jelenlegi elnök ellenében ő ugyanis nem híve a radikális adócsökkentésnek – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik