Belföld

Lendvai új megállapodást akar az SZDSZ-szel

Kényszerpályaként írta le az egypárti kormányzást Lendvai Ildikó, amelyen azonban szintén el lehet jutni a célig. A frakcióvezető Népszabadságnak adott interjújában azt mondta, az őszi parlamenti ülés kezdetéig meg kell állapodni a liberálisokkal az együttműködés mikéntjéről.

Arra a kérdésre, van-e olyan forgatókönyv, amely érdemben számol egy új koalíció felállításával, Lendvai Ildikó azt mondta, szeretnének már a nyár folyamán arról tárgyalni, hogy az őszi parlamenti időszakban miként lehet hivatalosan együttműködni az SZDSZ-szel.

Mint mondta, a nyári szünetig tartó ülésszak nem a kisebbségi kormányzás főpróbája, mert addig olyan előterjesztések kerülnek még az országgyűlés elé, amelyeket a közös, koalíciós kormányzat készített elő, így ezek elfogadásában nem lát problémát.

Közölte, szeptembertől azonban már olyan előterjesztésekhez kell majd többséget szerezniük, amelyek az önálló szocialista kormány beadványai, ezért addig tisztázni kell, mely pontokban számíthatnak a szabad demokraták vagy mások támogatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik