Belföld

Mélyponton az SZDSZ

Elenyésző mértékben változott a politikusok népszerűsége az elmúlt hónapban, a nagy vesztes mégis Kóka János, akinek öt pontot esett a népszerűségi mutatója. A listát Sólyom László vezeti, és Horváth Ágnes 16 ponttal az utolsó a Szonda Ipsos szerint.

A legnépszerűbb magyar politikus a köztársasági elnök, népszerűségi indexe 52 pont. Őt 48 ponttal Orbán Viktor, és 45 ponttal Szili Katalin követi – mindhármuk egy-egy pontot vesztett a Szonda Ipsos előző felméréséhez képest.

Az SZDSZ elnöke az áprilisi 20 ponttal pályafutása legnagyobb kritikát kiváltó időszakába érkezett. Aktuális visszaesése minden bizonnyal a kormányból való kilépéssel, annak körülményeivel hozható összefüggésbe, hiszen főképpen a szocialista párt hívei fordultak el tőle.

A búcsúzó egészségügyi miniszter már induláskor meglehetősen népszerűtlen volt – 24 ponttal debütált. Horváth Ágnesnek félévnyi ténykedése után már 20 pont körül volt az indexe, a népszavazás után egyre romlott, áprilisban pedig 16 ponton állt.

Fodor Gábor a rangsor felső harmadában található, miniszteri időszakában kiegyensúlyozott megítélésnek örvendett, egy szűk tartományban, 40 és 44 pont között alakult a rokonszenvindexe. Az MSZP támogatói körében kifejezetten kedvelt (55 pont) és nem övezi heves ellenszenv a fideszesek körében sem (36 pont). Hátulról a harmadik helyen foglal helyet Gyurcsány Ferenc, a miniszterelnök egy pontot vesztett népszerűségéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik