Belföld

Székely: a pénztártörvény visszavonása még nem megoldás

Az új egészségügyi miniszter szerint a pénztártörvény visszavonása önmagában nem megoldás, számos kérdésre nem ad választ és szabályozatlanul hagyhatja az egészségügy egyes területeit.

A minisztertől azt kérdezték, mi az álláspontja arról, hogy szocialista források szerint várhatóan nem lesz új egészségbiztosítási törvény, sőt a már elfogadott jogszabályt is visszavonják, és a Fidesz is a törvény visszavonására szólította fel a kormányt.

A tárcavezető azt mondta, egyelőre nincs álláspontja, szerinte a legmegfelelőbb megoldást kellene megtalálni, mert önmagában a törvény visszavonása számos kérdésre nem ad választ.

Székely Tamás azt mondta, a törvény a teljes egészségügyi joganyaghoz hozzányúl, így ha csak visszavonják, akkor előállhat a helyzet, hogy az egészségügy számos területe szabályozatlan marad, illetve visszaáll egy régebbi, nem megfelelő szintre. Hangsúlyozta: meg kell nézni a törvény összes szakaszát, azt, mi mit szabályoz és hogyan, és ennek alapján lépésről-lépésre lehet eldönteni, mi az a megoldás, ami vállalható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik