Belföld

Orbán: kommunista rendszerbe illő kormányzás folyik

Magyarországon ma parlamenti felhatalmazás és támogatottság nélküli kormányzás folyik, ami olyan, mint a kommunista rendszerben volt - mondta Orbán Viktor, amikor a Tabánban rendezett koncertre látogatott.

A Fidesz elnöke véli, ahhoz, hogy valaki jó lelkiismerettel végezhesse miniszterelnöki munkáját, két feltétel kell. Egyrészt legyen társadalmi támogatottsága, másrészt legalább a parlamenti támogatottsága legyen meg. Ezek közül most egyik sincs meg – hangsúlyozta.

Aki ma Magyarországon kormányoz, az nem áll ki és nem mondja azt, hogy felhatalmazást kér a kisebbségi kormányzáshoz – fogalmazott Orbán. Mint mondta, ha Nyugat-Európában kisebbségi kormány alakul, ahhoz felhatalmazást kérnek a parlamenttől. A Fidesz elnöke úgy vélte, az ország szempontjából felelőtlen lépés az, ami történt, és nehéz néhány hétre és hónapra kell készüli, amíg “ennek a csúnya históriának vége szakad”. Magyarország gondjai, az emberek mindennapi életének gondjai nagyobbak annál, semmint azokat egy kisebbségi kormány kezelni tudná – mondta.

Orbán Viktor és Nagy Feró a Tabánban (fotó: MTI)

Orbán Viktor és Nagy Feró a Tabánban (fotó: MTI)

Kérdésre válaszolva a kormány új “arcairól” azt mondta: “én azt tanultam, hogy a miniszterelnöknek az a dolga, hogy a legkiválóbb, a legfelkészültebb és legnagyobb támogatottsággal rendelkező embereket nyerje meg a kormány tagjainak. De ez egy másik iskola”.

Azzal kapcsolatban, hogy egy férfi műanyag fegyvert fogott Gyurcsány Ferencre annak beszéde közben az MSZP majálisán a Városligetben, Orbán Viktor azt mondta: ha igaz, hogy valaki játék pisztollyal viccelődött, akkor az egy rossz vicc.
“Az ilyesmiből nem jó tréfát űzni” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik