Belföld

Gyurcsány is tüntetett a Gój Motorosok ellen

A miniszterelnök feleségével érkezett a Népszava szerkesztősége előtt tartott piknikre. Az út másik oldalán körülbelül 25 Gój Motoros táborozott le.

Mintegy kétszázan – tudósítónk szerint nagyrészt újságírók és nyugdíjasok – piknikeztek kedd délelőtt a Népszava szerkesztőségének parkolójában. A rendezvényt a Nagy Imre Társaság szervezte, mint mondták, a félelemkeltés ellen.

Lapunk tudósítója szerint a piknikre Gyurcsány Ferencen és feleségén kívül olyan emblematikus szocialista és liberális politikusok is elmentek, mint Hiller István, Lendvai Ildikó, Gusztos Péter, Horváth Csaba és Donáth László. A kormányfőt egyébként nagy tapsvihar fogadta. Valamennyi résztvevő kapott pogácsát és egy Népszavát. A tömegnek a józsefvárosi cigányzenekar játszott, akik utolsó dalként a Himnuszt játszották el, ezzel fél 11 körül véget is ért a rendezvény.

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke nyilatkozik újságíróknak a budapesti Könyves Kálmán körúton - Nézze meg képgalériánkat!

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke nyilatkozik újságíróknak a budapesti Könyves Kálmán körúton – Nézze meg képgalériánkat!

Az út másik oldalán a Gój Motorosok gyülekeztek, mintegy 25-en. Közülük csak vezetőjük, Mészáros Imre ment át motorral a szerkesztőség oldalára. Mint újságíróknak elmondta: ők a baloldalinak tartott lap állításával ellentétben nem nácik. Ilyen jellegű ügyekben egyébként már 25 helyreigazítási kérelmük volt, és egyedül a Népszava nem tett eleget a kérésüknek.

A Gój Motorosok egyébként egy „gumiférfit” akartak a lap főszerkesztőjének ajándékba adni, Mészáros Imre pedig zenélni szeretett volna a piknikezőknek, a helyszínen levő mintegy 50 rendőr azonban ezt nem engedélyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik