Belföld

Exhatárőrökkel razziáztat a rendőrség

Fokozott ellenőrzéseket végeznek kedden a határőrökből lett rendőrök Budapest több külső kerületében. Az akció keretében 160 egyenruhás vonul az utcákra, elsősorban közrendvédelmi feladatok ellátásra.

A nyolc egységbe tartozó 160 rendőr korábban határőrként szolgált Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében, január óta teljesítenek szolgálatot Budapesten. A volt határőrök egyebek mellett a IX., X., XVII., XVIII. és XIX. kerületben teljesítenek szolgálatot, elsősorban közrendvédelmi feladatokat látnak majd el.

A fokozott ellenőrzés keretében fognak tereket, parkokat, illetve olyan területeket ellenőrizni, ahova nagyobb létszámú rendőri erő szükséges. Ha a közrendvédelmi osztály jó tapasztalatokat szerez, akkor a jövőben is lesznek ilyen kiemelt ellenőrzések – mondta Pusztai Csaba alezredes, az akció parancsnoka.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a határőrség integrálása után 300 vidéki rendőrt kapott, hogy pótolja a létszámhiányt, és így erősítse a külső kerületek biztonságát. Az alezredes szerint többen a szolgálati idő lejárta után kérni fogják, hogy hosszabbítsák meg szolgálatukat a fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik