Belföld

Közösen vett székházat a Liga és a VDSZSZ

Új székházba költözik a Liga Szakszervezetek: egy városligeti volt követségi épületet vásárolt meg, fele- részben 250 millió forintért az egyre több tagszervezetet tömörítő konföderáció. Az akció már csak azért is figyelemkeltő, mert a szakszervezetek eddig jellemzően eladták ingatlanaikat – írja a Népszabadság.

A konföderáció a nyár elején költözik a Svéd Királyság budapesti nagykövetségének eddig otthont adó, városligeti, Ajtósi Dürer sori ingatlanba. Az épület felújítása folyik.

Az 1854 négyzetméteres, háromemeletes épületben a Liga egyik tagszervezete, a tömörüléshez hasonlóan ugyancsak Gaskó István által vezetett Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is új otthonra talál. Az ingatlant közösen vásárolták meg 500 millióért.

Az új ingatlan második szintjén – mintegy 400 négyzetméteren – a konföderáció rendezkedik be: itt alakítják ki a Liga és egyben a VDSZSZ elnökének irodáját, a testületi ülések megtartására alkalmas, 80 fős tanácstermet s egy kisebb tárgyalószobát is. Az apparátus hat irodában dolgozik majd. A földszinten irodákat alakítanak ki, amelyeket egyelőre bérbe adnak.

A VDSZSZ jelenlegi, Benczúr utcai székházát – amelyben évek óta “albérlő” volt a Liga – már árulják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik