Belföld

Kókának nem célja a kormány megbuktatása

Az SZDSZ konstruktív ellenzéki szerepre készül, kész az egyeztetésre valamennyi párttal. Nem fog dacból nemmel szavazni egyetlen javaslatra sem, és nem célja a kisebbségi szocialista kormány megbuktatása – foglalta össze pártja stratégiáját Kóka János.

A liberális párt békével távozik a koalícióból, mert úgy látja, hogy a két párt külön-külön talán jobban teljesíthet, mint együtt. Azzal, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból, a hatalom, a befolyás és a pozíciók megőrzése helyett saját becsületét, tartását, értékeit, programját választotta – mondta a pártelnök.

Kóka János köszönetet mondott a leköszönő liberális minisztereknek, valamint a szocialista képviselőknek a „tízéves együttműködésért”, és megismételte, hogy őszintén kívánnak sok sikert a szocialistáknak a további kormányzáshoz. Az SZDSZ elnök-frakcióvezetője felszólalása végén kezet fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszterrel, Fodor Gábor távozó környezetvédelmi miniszterrel és Dióssy Gáborral, a gazdasági tárca államtitkárával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik