Belföld

Szekeres szociális miniszter lesz?

Gyurcsány Ferenc vasárnap késő estig folyamatosan egyeztet a kormányátalakításról, a változásokat - amelyek több tárcát is érintenek - várhatóan hétfőn jelentik be.

Az átalakítás egyik szempontja, hogy jobban működjön a gazdaság, ezért várhatóan létrejön egy gazdasági és fejlesztési csúcsminisztérium, amelyet valószínűleg Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca jelenlegi vezetője irányít majd. Létrejön külön fejlesztési kabinet is és a kutatás-fejlesztésre új miniszteri posztot hoz létre a kormányfő.

A korábbi hírek szerint a tisztán önkormányzati tárca élére Lamperth Mónika kerülhet, így várhatóan új szociális minisztert is kinevez a miniszterelnök. Sajtóhírek szerint Szekeres Imre honvédelmi tárcavezető kaphatja ezt a posztot. Más forrás szerint szakértő civil kerül a tárca élére.

Az egészségügyi miniszter valószínűleg Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója lesz.

A kisebbségi kormányzás miatt jóval több egyeztetésre lesz szükség, mint korábban, ezért – az MTI információi szerint – újra két államtitkár lesz a minisztériumokban. A Miniszterelnöki Hivatalban pedig kineveznek egy koordinációért felelős szakállamtitkárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik