Belföld

Nem kíváncsi a Fideszre az elítélt polgármester

Nem kíváncsi a Fidesz véleményére Rácz József(SZDSZ) Gelse polgármestere, akit lemondásra szólított fel a Fidesz zalai választmánya, miután jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a politikust. A távirati irodának a Zala megyei település vezetője vasárnap azt mondta: a Fidesz sem volt kíváncsi 18 évig Gelsére.

Az ellenzéki pártnak magának kellene feltennie a kérdést, hogy az elmúlt 18 évben tett-e valamit Gelséért vagy Zaláért – közölte Rácz József.

A mintegy 1200 lelkes települést több ciklus óta irányító polgármestert – korábbi cégének ügyletei kapcsán – adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt a Zala Megyei Bíróság jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken. Az egy év nyolc hónap börtön végrehajtását, az elsőfokú ítéletet megváltoztatva, a másodfokú bíróság három évre felfüggesztette és a januárban született elsőfokú ítéletet ugyancsak enyhítve, a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el a politikust.

Rácz József 1997-től ügyvezetője volt az azóta felszámolás alá került Gihon 97 Kft.-nek. A vádirat szerint 2002 és 2004 között mintegy 18 millió forint értékben olyan alvállalkozói számlákat jegyzett be a vállalat könyvelésébe, majd vonta le azok áfatartalmát, amelyek mögött nem voltak valós teljesítések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik